Vill du köpa en bok?


Kontakta mig (oftast bäst, jag kan ha en bok hemma för direkt leverans) eller beställ själv direkt från min "bokaffär på blurb" eller via respektive boklänk nedan.

Jag älskar fotoböcker!


Ja, det är bara att erkänna. Jag älskar fotoböcker, gärna stora böcker, där bilderna breder ut sig på sidorna och där man riktigt sugs in i bilden. Och givetvis gör jag egna fotoböcker. Varsågod, du kan bläddra i mina böcker här. Bara att klicka på bilden så öppnas ett nytt fönster där du kan läsa hela boken.

Destination Island - Återkomsten


Visst åkte vi tillbaka. 2016 drog vi dit igen, återigen på två veckor. Nu blev det de centrala och nordöstra delarna av Island. Men även några dagar vid den vackra södra kusten.

Resultatet? Destination Island - Återkomsten, en stor kvadratisk bok, 30x30 cm, på 120 sidor, .

Klicka på bilden för att bläddra i boken. Eller beställ gärna ett exemplar av mig.

Destination Island


Det var en gång fyra fotografer som reste till Island. Efter två veckors upptäcksresande kom de hem, med stämningsfulla bilder och underbara upplevelser. Vad ska vi göra med allt detta, undrade de. Vi borde dela med oss på något sätt, kom de fram till.

Resultatet? Destination Island, ett 172-sidigt magasin, med bilder och texter från en oförglömlig resa, tryckt på tjockt, matt magasinpapper. Kan inte bli bättre. Så här ser framsidan ut.

Klicka på bilden för att bläddra i magasinet. Eller beställ ett exemplar av mig, det är garanterat en mycket större upplevelse att bläddra i magasinet "live" än framför datorn.

Skönhet. Dramatik. Tankar. Lofoten.


Efter sju böcker med Blurbs tjänst var det dags att prova något annat för Lofotenboken. Valet föll på PhotoHome, kan inte säga annat än att jag är helnöjd.

Valde deras lilla fyrkantiga format, med svart tygomslag och en försänkt bild på framsidan. Toppensnyggt! Passar perfekt för den här lilla boken, med bilder från Lofotenresan i februari 2015.

Galapagos & Bella Vista Cloud Forest


Givetvis blev det en bok med bilder och lite text från resan till Galapagos och Bella Vista Cloud Forest, våren 2013. Det finns även en pdf-version med högupplösta bilder.

Vill du ladda ner boken som en pdf eller för iPad? Maila mig så får du en länk där du kan ladda ner den, helt gratis. I iPad-versionen finns det ljudspår från regnskogen och filmer med sjölejon, vattensköldpadda, kolibrier och haj.

iPad-versionen kan du även ladda ner här .

Vårt Grovstanäs


"Här är ganska trevligt", så skrev en tidig sommargäst på Grovstanäs redan 1887. Det är lätt att hålla med, både fast- och fritidsboende är populärt i trakten. Den här boken handlar om den bygd som tidigare präglades av lantbruk, djurhållning och fiske. En roslagsbygd som idag tillhör och vårdas av oss husägare gemensamt. Vårt Grovstanäs.

Under tre år arbetade vi med den här boken, jag var ansvarig fotograf och bildredaktör. Jag var även ansvarig för bokens layout och grafiska form, plus att jag skrev en del texter. Boken har blivit en stor succé, mycket större än vad vi någonsin kunnat drömma om. Nu finns den på vart och varannat soffbord i trakten.

Yosemite Valley & Zion Canyon


- "At the age of fourteen I first came to Yosemite. It was for me a momentous experience". Det är Ansel Adams, som i boken "Yosemite and the High Sierra", beskriver när en efterlängtad familjeutflykt till Yosemite Valley äntligen blir av, sommaren 1916.

Jag kommer dit våren 2012, tillsammans med fyra vänner från Lidingö Fotoklubb. Vi tillbringar en vecka i Yosemite Valley, sedan vidare till Zion Canyon, där vi stannar i tre dagar, och sedan vidare upp genom Death Valley till Mono Lake. Två veckor med många skratt och minneskorten fulla med bilder. Under gallerier finns ett urval med bilder från resan. Det här är mitt "fotoalbum", i bokform, med några kortare texter.

Vill du ladda ner boken som en pdf eller för iPad? Maila mig så får du en länk där du kan ladda ner den, helt gratis.

Isle of Eigg


September 2012 var jag med på en sedan länge efterlängtad workshop med den skotske fotografen Bruce Percy på Isle of Eigg, en liten ö på östra sidan av Skottland, tillhörande de Inre Hebriderna. En underbar vecka med ett härligt gäng!

Boken innehåller ett antal bilder och lite text för att förmedla känslan från veckan på denna vackra ön.

Vill du ladda ner boken som en pdf eller för iPad. Maila mig så får du en länk där du kan ladda ner den, helt gratis.

Min resa till Svalbard


Min reseberättelse från en underbar tur runt Svalbard med M/S Origo under 12 dagar i september 2011. Texter och bilder, från möten med isbjörn, valross, säl och val, och förstås från den storslagna naturen, i fantastiskt höstljus.

Nyfiken på hur det var ombord på båten? Titta då på den här filmen, En guidad tur på M/S Origo.

Pappa ... och jag


En bok om min Pappa som 2010 fyllde 90 år. Berättelser och bilder från hans uppväxttid och fram till nutid. En berättelse om en kompis!

En hyllning till Landet


Det här är min hyllning till Landet, familjens landställe i Grovstanäs, en mil söder om Norrtälje. Här har vi tillbringat trettio år nu i vår (2010) och vad vore väl inte mer rätt än en hyllning till Landet i form av en fotobok. Tillsammans med några tillbakablicksbilder från de trettio åren också förstås.